Viac

    Na čo nezabudnúť pred otvorením vlastného baru či inej gastronomickej prevádzky?

    Bez peňazí do krčmy nelez. Práve týmto príslovím by sa mali riadiť nielen hostia reštauračných zariadení a barov, ale aj všetci ambiciózni ľudia, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou založenia biznisu v tomto odbore.

    Bez peňazí do krčmy nelez. Práve týmto príslovím by sa mali riadiť nielen hostia reštauračných zariadení a barov, ale aj všetci ambiciózni ľudia, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou založenia biznisu v tomto odbore.

    Tiež snívate o vlastnom bare, krčmičke či menšej reštaurácií? Potom zbytočne nesnívajte a držte sa na zemi. Očakávané zárobky sa určite časom dostavia, no chce to počiatočnú investíciu, tvrdú prácu a aj trochu šťastia.

    Prezradíme vám, čo by ste mali vedieť a na čo by ste nemali zabúdať pred otvorením vlastného podniku.

    Na čo všetko budete pri otvorení baru potrebovať peniaze?

    Kde inde by sme mohli začať než pri financiách. Otvoriť bar alebo krčmu nie je rovnaké ako zariadiť stánok s hot dogmi. Potrebujete totiž väčšie a náročnejšie priestorové zázemie, ktoré je v ideálnom prípade lokalizované na frekventovanom mieste blízkom potenciálnej klientele.

    Nech už sa prikloníte ku kúpe alebo prenájmu, ani jedna možnosť nebude lacná. Využiť však môžete financovanie z bánk.

    Peniaze budete potrebovať aj na vybavenie baru barovým nábytkom, zásoby či technické zariadenia. Nezabúdajte tiež na pravidelné výdavky za energie či platy zamestnancov.

    Pripravte sa na behanie po úradoch

    Ak máte v pláne otvorenie baru, krčmy alebo menšej reštaurácie, nevyhnete sa návšteve živnostenského úradu. Podnikať totiž musíte oficiálne. Navyše, na toto podnikanie potrebujete aj odbornú spôsobilosť, keďže pohostinská činnosť patrí medzi remeselné živnosti.

    Pri jej založení preto musíte dokladovať váš výučný list v danom odbore, alebo si nájsť garanta, ktorý týmto výučným listom disponuje.

    Nezabúdajte tiež, že vašu prevádzku musí odobriť Regionálny úrad verejného zdravotníctva a všetci pracovníci musia vlastniť preukaz pre prácu s potravinami. Ak sa chystáte predávať alkohol, potrebujete tiež získať povolenie na jeho predaj.

    Nevyhnete sa ani návšteve daňového úradu, a to z dôvodu oficiálneho zriadenia pokladnice.

    zariadenie baruÚspech vám môže zabezpečiť pohodová atmosféra

    Barov a krčmičiek je asi v každom meste dostatok, a preto je konkurenčný boj naozaj drsný. Ak nedokážete prilákať zákazníkov príjemným a originálnym zariadením, pohodovou atmosférou či unikátnou odlišnosťou, vás podnik rýchlo padne do zabudnutia.

    Aj preto si vopred a dôkladne premyslite, v akom štýle bar zariadite a ako vybavený priestor poskytnete zákazníkom .

    Vyberajte si skôr elegantný barový nábytok, ktorý umocní celkový dojem. Nedopustite, aby váš podnik vyzeral lacno, a preto jeho dizajn vyšperkujte štýlovými dekoráciami. Záleží na každom detaile! Vašou odmenou budú spokojní zákazníci, ktorí sa radi vrátia a odporučí váš podnik ostatným.

    S výberom toho správneho vybavenia do baru či reštaurácie vám ochotne poradia profesionáli zo spoločnosti Dublino, ktorá sa predajom nábytku pre hotely, reštaurácie a gastronomické prevádzky zaoberá od roku 2001. Spolupráca s odborníkmi, ktorí zariadili viac ako 1000 podnikov, vám ušetrí veľa času a starostí.

    Komentáre

    Najnovšie články

    Podobné články