Viac

    Čo ma naučilo PODNIKANIE

    Pred 4 rokmi som sa náhodou dostala k finančnému MLM. V mojom živote nastal obrovský zvrat!

    Zistila som, že je aj iný spôsob zarábania peňazí, než zamestnanie.

    Posledný rok a pol bol pre mňa, ale naozaj kľúčový. Veľa vecí som sa naučila.

    Venovala som sa promo akciám, kde som mala pekné výsledky. Dokázala som predať všetko. Nie, ja som nebola unudená slečna za stolíkom

    Tiež som sa venovala MLM zameranému na cestovanie, dnes už ako klient.

    Online podnikanie a blogovanie spĺňa moje požiadavky o mojom sne podnikať. Baví ma to a neskutočne si to užívam.

    Pripravujem aj projekt pre podnikavých ľudí. Bude spustený v decembri. Je sa na čo tešiť!

    Čo som sa teda naučila?

    • vyberať si s kým trávim čas – S kým si, taký si – toto sa stalo moje životné motto. Vždy sa seba opýtam či ma daná osoba posunie vpred alebo stiahne dole. Rada sa stretávam s ľudmi, ktorí sú úspešní a ktorí ma inšpirujú. Dávam si pozor na vysávačov energie, sťažovateľov a večných sľubovačov.
    • mať rozbehnutých viacero veci – Ten pocit keď niečo plánuješ, zariaďuješ podľa toho všetko ostatné, plne sa na to spoliehaš…. A zrazu ti to nevyjde podľa predstáv a ostaneš bez peňazí…. Nepríjemné! Preto mám peniaze a čas rozdelené do viacero spoločností a aktivít. Avšak tak, aby som to stíhala.
    • vážiť si svoj čas – Teraz už kľudne odmietnem niektoré akcie a stretnutia. Vždy som chcela každému vyhovieť a tak som sa stretávala na biznis stretnutiach, ktoré ma nezaujímali a mňa osobne nikam neposunuli. Potom mi to začalo zaberať veľa času a naučila som sa povedať nie na prezentáciu MLM spoločnosti, ktorú som videla 2x a čas radšej investovať do niečoho produktívneho, čo mi prinesie peniaze.
    • myšlienky robia veľa – Toto som si uvedomila pri priamom predaji a promo akciách. Ľudia ma vôbec nevnímali tak zle, ako som si to myslela ja. Ak som myslela na to, že “Preboha, ako mám osloviť tých ľudí a čo si o mne budú myslieť? Je to trápne!” Tak to aj naozaj trápne bolo! Zakoktaná s červenými lícami som od ľudí odchádzala. Ale ak som mala čistú hlavu s tým, že to proste dám, aj som to dala! S nadhľadom, vtipom a predajom na konci.
    • lepšie narábať s peniazmi – Pamätám si moju prvú tisícku na účte. Celú som ju rozbila na hlúposti. Mesiac a pol som nerobila nič. Veď som bohatá a už nepotrebujem pracovať, mne nemusíte radiť, ja viem s financiami narábať ? Ďalšie 3 mesiace som sa spamätávala, že som nič nerobila a nemala som peniaze. Chvalabohu, že mi neprišlo viac peňazí. Dnes sa pýtam, pomôže mi to a to k finančnej slobode? Zarobí mi nový gauč alebo 7. kabelka? Nie
    • ja som strojcom svojho šťastia – …a zodpovedná za svoj život, finančnú situáciu, šťastie… Nikto za mňa nebude šťastný a nikto za mňa nevybuduje biznis. Len ja a nikto iný.
    • to, že som s niekym kamarátka neznamená, že s ním musím spolupracovať – Neznamená to, že kamarát je odborník v danej oblasti a že nám spolupráca bude klapať. Zatiaľ čo mňa ovládali emócie, veď je predsa kamarát a mám ho rada, môj biznis stagnoval a prichádzala som o sen a radosť. Teraz sa už pýtam na všetky podrobnosti našej budúcej spolupráce. Nenechám vyhrať emóciu, ale hlavu.
    • to do list – Každé ráno si napíšem úlohy, ktoré chcem počas dňa stihnúť. Vyberiem si 1 – 2 veci, ako úlohu dňa a pracujem na nich. Takto viem efektívnejšie využiť čas. Píšem si aj nápady a myšlienky, ktoré mi počas dňa napadnú. V správny čas ich využijem.
    • nerobíš, nemáš – Na začiatku podnikania peniaze nespadnú z neba. Preto sa najprv postaraj o svoj biznis, a potom sa tvoj biznis postará o teba. Viď 5. bod o peniazoch.
    • prijímať spätnú väzbu – Vždy ma zaujíma konštruktívna kritika. Opýtam sa, ako by to daný človek spravil inak. Posunie ma to ďalej a nabudúce to spravím lepšie. Nadávky, posmešky a útoky na city idú mimo mňa. Veď povyprávajte si.

    Čo biznis naučil vás? Dajte mi vedieť

    Ak ťa tento článok inšpiroval, daj mu LIKE a ZDIEĽAJ ho spolu so svojimi priateľmi, ďakujeme.


    Komentáre

    Najnovšie články

    Podobné články